• 08/03/2010

  FabLab - Laboratori de fabricació

  Imagina que poguessis inventar-te i fabricar el que volguessis. Per exemple, què afegiries al teu saló/despatx? Una cadira nova?

  Imagina que tot -o gairebé tot- el que desitgis o necessitis, ho poguessis dissenyar i que tinguessis una màquina a casa teva per imprimir-ho en tres dimensions.

  És una de les idees que han sortit del MIT, el que és potser un dels laboratoris més importants i avançats del món en temes de ciència i tecnologia.  I ara aquesta idea de fabricadors personals és present a 12 països de tot el planeta. Entre ells, el nostre. Anem al Fablab Barcelona, ubicat dintre de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya

 • 16/02/2010

  POEtic Cubes

  La Raquel Paricio i el Manuel Moreno formen un binomi dels que proliferen des de fa anys en el món de l'art. Científics i artistes que treballen junts per explorar els límits de la vida. Aquesta parella fa uns dies presentava a l'Arts Santa Mònica una peça, els POEtic Cubes, dins del marc de l'exposició Vides Electròniques. Els hem anat a conèixer i els hem demanat que ens ensenyin aquest eixam de robots, capaços de comunicar-se, d'aprendre i d'explorar l'atenció humana.

 • 18/01/2010

  Bestiario - Visualització de dades

  Bestiario és un estudi de Barcelona especialitzat en el camp de la visualització de dades, que consisteix a utilitzar el poder de la comunicació de les imatges per explicar de forma entenedora grans volums d'informació, com els que poden manegar grups d'investigació o organismes amb bases de dades molt extenses, per exemple. El que fan és fusionar l'art i la ciència per crear un espai de navegació per Internet totalment impactant.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl_negre